A kozmetika egyik kihívása a hatóanyagok bőrbe juttatása! Mi erre a Biodroga egyik megoldása?

A BIODROGA medical institute krémei egy kiemelkedőien bőrbarát emulzió-technológiával készülnek, ezt DMC-nek hívják. (DMC = Derma Membrán Komlex)

A DMC a hagyományos emulziókon* túl mutat, egy csúcstechnológiás gyártási folyamat során, a vizes és olajos közeget lamelláris szerkezetté kapcsolják össze. Bőrünk is lamelláris szerkezetű. A DMC szerkezet fizikailag és tartalmilag is (foszfolipidek, squalane, ceramidok, trigiliceridek) bőrbarát, bőrazonos.

Egy intelligens szállító rendszer. A DMC technológiával készült krémek sokkal hatékonyabban és mélyebben képesek a bőrt ápolni, mint a normál emulziók, ahol a hatóanyagoknak előbb az emulzión kell átjutniuk mielőtt elérnék a bőrt. Ezek a készítmények kiemelkedően lágyak, nem tömítik el a pórusokat, megerősítik a bőr természetes védelmi (barrier) rendszerét.

*A kozmetikumok, krémek nagy része emulzió, ami azt jelenti, hogy emulgeátorszer segítségével a kozmetikumban lévő vizes és olajos fázisok tartósan egynemű anyagként állnak össze, nem válnak szét. Gondolj csak arra, hogy ha egy pohár vízbe olajat öntesz, az olaj és víz különválik.